“Vi vill vara Mäklarens bästa vän”

Stefan Bjärkefur, VD på Quedro, ser en fortsatt stark mäklarroll i en bransch som blir alltmer påverkad av digitalisering och konkurrens.

Quedro startade för 16 år sedan och har sedan starten utvecklat innovativa produkter riktade till fastighetsbranschen. Idag satsar man helhjärtat på att bygga användarvänliga säljstöd för fastighetsmäklare. 

– Vi lanserade vår nuvarande plattform för ett år sedan. Vi valde att bygga om allt från grunden för att möta de krav på skalbarhet och automatisering som branschen behöver. Att vara fastighetsmäklare idag är inte samma sak som det var för 10 år sedan och det måste systemen som mäklarna ska använda reflektera.

Idag befinner sig Quedro i en tillväxtfas sedan flera större kunder valt att byta systemleverantör under 2020. 

– I samband med nylanseringen skaffade vi oss en stark ägare i form av Spiltan som är med och stöttar vår resa. Strax därefter blev det klart att Skandiamäklarna valde att byta till Quedro. Därefter har det rullat på med säljmöten i en takt som vi aldrig sett maken till. 

Vad är visionen för Quedro?

– Vi vill bli mäklarens bästa vän. Det innebär att vi vill hjälpa mäklare att bli bättre på sitt jobb genom att effektivisera deras arbete och automatisera onödig administration. Vi har ett internt koncept, likability, som handlar om att utveckla lösningar som gör mäklarens vardag enklare.

Kan du ge något konkret exempel?

– Vi är marknadsledande på leadshantering och försäljningsprocesser, men det är också viktigt att introducera enkla koncept som vår helautomatiserade milersättningsmodul som är väldigt uppskattad bland våra användare.

Enligt Stefan Bjärkefur kommer väldigt många mäklare byta affärssystem under 2021. Målsättningen för Quedro är att ha över 5 000 användare på 5 olika marknader i slutet av 2021.

Varför ska man byta till Quedro?

– Vi har marknadens mest moderna plattform med hög användarvänlighet i kombination med en mycket stor domänkunskap. Tack vare detta kan vi vara extremt flexibla och snabbrörliga, något som uppskattas av alla våra kunder.

Många trodde att fastighetsmäklarbranschen skulle digitaliseras i snabb takt. Så har inte skett, men nu börjar det hända mer och mer, enligt Stefan Bjärkefur.

– Jag tror att mäklarrollen kommer att växa till att även inkludera köpuppdrag framöver. Därutöver tror jag att fokus kommer att flyttas från själva mäklarprocessen till de alltmer digitala processerna kring leadshantering, rekrytering och marknadsföring vilket gör att vi systemleverantörer blir allt mer relevanta. 

Enligt Stefan Bjärkefur blir det vanligare att de större mäklarkedjorna anlitar större staber av tekniskt kunnig personal, assistenter och marknadsförare. I förlängningen kan det innebära att den delen av företagen blir fler än antalet mäklare. 

– Därutöver tror jag att fler digitala tjänster kommer att få fotfäste förr eller senare i någon utsträckning. Det har man så klart pratat om under många år men nu blir tekniken allt mer tillgänglig, accepterad och mogen på fler och fler marknader. 

Vad tror du avgör när detta händer i mäklarbranschen? 

– Det styr ju inte mäklarna själva helt och hållet. Jag tror att de ledande marknadsplatserna kan komma att öppna för en positionsförflyttning på marknaden framöver.

Skriven av: Simon Inges Ilrot

Om Quedro

Quedro erbjuder kompletta CRM lösningar som passar fristående mäklarkontor såväl som större mäklarkedjor.

Quedros plattform vänder sig till bostadsmäklare, kommersiella mäklare och fastighetsbolag som säljer nyproducerade lägenheter.

Kontakta oss för mer information om våra tjänster.

Bruk markedets ledende CRM for eiendomsmeglerfirmaer

Finn nye leads enklere

Vi bruker AI for å skape smartere segmentering. Det hjelper deg med å finne leads i din kontaktdatabase.

Konverter flere leads til møter og salg

Med Quedro blir du mer treffsikker. Quedro hjelper deg med å finne nye leads i kontaktdatabasen din.

Skap langsiktige kundeforhold

Hold bedre kontakt med eksisterende kunder. Få fornøyde kunder som anbefaler deg til andre.

Integrer med eksisterende systemer for eiendomsmeglere

Vi har forberedt integrasjoner til alle ERP-systemer. Bruk Quedro sammen med blant annet Vitec og Mspecs.

Ikke betal for mer enn du trenger

Vi har pakker som passer for alle typer eiendomsmeglerfirmaer, og som sikrer at du ikke må betale for funksjoner du ikke trenger.

Ikke bind deg opp unødvendig

Unngå lange bindingstider og skjulte kostnader. Med Quedro betaler du per måned og per bruker, om du ønsker.

Scrolla till höger för att se mer
nn_NONorwegian
sv_SESwedish en_GBEnglish nn_NONorwegian
Share via
Copy link