"Mitt største salg startet med en lapp i postkassen."

Magnussons Fastighetmäkleri har hatt noen av Sveriges mest prestisjefulle salg i områder som Danderyd, Djursholm og Stocksund. Marcus Torell forteller hemmeligheten bak suksessen.

– Vi startade Magnussons hösten 2008 mitt under finanskrisen med två kontor och kom igång med våra första försäljningar under 2009. Sedan dess har vi vuxit verksamheten successivt. 

Idag har vi fem kontor varav alla utom ett ligger i Stockholmsregionen. 

Magnussons gör fina resultat under 2020 och växer omsättningen med 40 procent jämfört med 2019 vilket kan innebära all-time-high för företaget.

– Vi vill uppnå synergier mellan våra kontor, säger Marcus Torell. Vi kan norrort och innerstadsområdena väldigt bra så det har blivit naturligt för oss att fokusera på det. Men vi vill även kunna hjälpa våra kunder med alla typer av behov. En del av vårt företag är därför specialiserade på nyproducerade bostäder. Vi är även delägare i ett företag som arbetar med kommersiella fastigheter. Det är ett sätt att erbjuda en helhet till våra kunder som vi tror skapar fler affärer och bättre resultat. Det börjar vi se effekten av nu.

Ni är starka i några av Sveriges absolut mest exklusiva områden, hur har ni nått den positionen?

– Det handlar om ett långsiktigt arbete. Det man ska veta är att Christer Magnusson startade sitt första kontor 1963 och att det kontor vi har i Näsby Park startade på 70-talet. Visst har vi nått fina resultat men vi har också haft en otroligt fin grund att stå på. Gör man ett bra jobb varje dag så skapar det nöjda, återkommande kunder över tid.

Ställer det några särskilda krav på dig som mäklare att arbeta med så pass dyra objekt?

– Vi verkar på en lokal marknad som vi själva kan eftersom flera av oss bor i området vilket är en fördel. Sedan är erfarenhet givetvis viktigt vilket gör att när du är nyutexaminerad börjar du inte att sälja objekt för 25 miljoner kronor. Vi har även ett väldigt kvalitetsfokus i vårt arbete i och med att varje försäljning blir viktigare när det handlar om större belopp. . 

Vilken försäljning är du mest stolt över?

– Det är ingen enskild försäljning. De handlar så mycket om saker som man inte påverkar själv såsom marknadsläge och rena tillfälligheter. Jag fascineras mer av hur processerna kan utvecklas. En av mina bästa kunder hittade jag genom att lägga en lapp i hans brevlåda. Det ledde därefter till att vi fick sälja över 30 lägenheter vid en ombildning och har sedan dess fortsatt med flera andra affärer. 

Mäklaryrket idag ställer allt större krav på smidiga automatiseringar och allt mer avancerade systemstöd, enligt Marcus Torell.

– Det säger sig självt att det kontinuerliga kundvårdsarbetet blir omöjligt efter ett tag om du inte har bra IT-system. Gör du 50 försäljningar per år så har du ganska snart hundratals kunder att hålla igång relationer med. Det blir omöjligt utan effektiva säljsystem som sköter uppföljningar och återkopplingar så bra att det blir personligt för mottagaren samtidigt som det tar minimalt med tid i anspråk för mäklaren.

Enligt Marcus Torell kommer mer och mer av det administrativa framöver ersättas av digitala verktyg. Dock tror han inte att själva yrket kommer att förändras i någon större utsträckning. 

– Det är svårt att automatisera bort en tjänst där man ska titta på en bostad. Och det tror jag att kunderna kommer att fortsätta vilja göra även i framtiden. Sedan är processen så pass komplex och handlar om så pass stora pengar att produkten och branschen blir rätt konservativ. Många lösningar som skulle kunna ersätta eller förändra delar av vår process har ju snart funnits i 20 års tid utan att särskilt mycket har ändrats.  

Vilka är dina bästa tips till någon som funderar på att bli mäklare?

– Om man vill bli mäklare ska man veta att detta är ett yrke som kräver att man är beredd att arbeta oerhört hårt.

Skriven av: Stefan Bjarkefur

Om Quedro

Quedro erbjuder kompletta CRM lösningar som passar fristående mäklarkontor såväl som större mäklarkedjor.

Quedros plattform vänder sig till bostadsmäklare, kommersiella mäklare och fastighetsbolag som säljer nyproducerade lägenheter.

Kontakta oss för mer information om våra tjänster.

Bruk markedets ledende CRM for eiendomsmeglerfirmaer

Finn nye leads enklere

Vi bruker AI for å skape smartere segmentering. Det hjelper deg med å finne leads i din kontaktdatabase.

Konverter flere leads til møter og salg

Med Quedro blir du mer treffsikker. Quedro hjelper deg med å finne nye leads i kontaktdatabasen din.

Skap langsiktige kundeforhold

Hold bedre kontakt med eksisterende kunder. Få fornøyde kunder som anbefaler deg til andre.

Integrer med eksisterende systemer for eiendomsmeglere

Vi har forberedt integrasjoner til alle ERP-systemer. Bruk Quedro sammen med blant annet Vitec og Mspecs.

Ikke betal for mer enn du trenger

Vi har pakker som passer for alle typer eiendomsmeglerfirmaer, og som sikrer at du ikke må betale for funksjoner du ikke trenger.

Ikke bind deg opp unødvendig

Unngå lange bindingstider og skjulte kostnader. Med Quedro betaler du per måned og per bruker, om du ønsker.

Scrolla till höger för att se mer
nn_NONorwegian
sv_SESwedish en_GBEnglish nn_NONorwegian
Share via
Copy link