"Meglerrollen vil endre seg."

MOHV startet for 10 år siden i Malmø, og er i dag i rask vekst. Nøkkelen er å utfordre normene rundt tradisjonell eiendomsmegling, sier Jonas Petersson, administrerende direktør hos MOHV

– Vi försöker utmana branschen och oss själva med nytänkande och kreativ kommunikation hela tiden, säger Jonas Petersson. Sedan har vi tagit fram en ny typ av partnerskaps- och franchiseerbjudande som attraherar duktiga mäklare som vill ta nästa steg men saknar erfarenhet av att driva företag. 

MOHV försöker etablera långsiktiga relationer till kunderna genom att se bortom själva försäljningen eller köpet. 

– Vi vill skapa en plats där man kan få tips, råd och inspiration för sitt boende, inte bara inför en försäljning. I vår kommunikation riktar vi oss till en bredare målgrupp med tanken om att alla kommer att flytta någon gång.

MOHV har under de senaste åren fokuserat på att transformera verksamheten med fokus på att ta bort alla hinder för skalbarhet. Sedan något år växer man i snabb takt igen.

– Vi insåg att vi skulle behöva göra om en hel del saker internt för att inte drabbas av växtvärk. De senaste åren har vi prioriterat att göra det vilket har blivit lite av en omstart för oss.  Nu är planen att skala upp. Idag är vi 24 kontor och över 100 medarbetare i företaget över hela landet. Visionen är att vi ska ha över 100 kontor i Sverige.

Digitaliseringen förändrar många branscher just nu. Jonas Petersson välkomnar förändringen men tycker sig ha sett ganska lite av den än så länge. 

– Till att börja med är jag ganska övertygad om att branschen kommer att förändras än om det går trögare än vad vi trodde för 10 år sedan. Då pratade man mycket mer om digitaliseringens effekter för mäklaryrket än vad man gör idag. I Sverige har vi en bostadspolitik som gör att bostadsaffären är otroligt viktig för personens privatekonomi vilket gör att många drar sig för att testa nya lösningar. 

Hur tror du att mäklarens roll kommer att förändras?

– Det kommer att komma fler inslag av hybridmäkleri och plattformsmäkleri framöver, men just nu ser jag inga jättestora hot från den digitala sidan. Det är många som har försökt men kunderna har inte varit mogna för det ännu. 

Vilka krav ställer man som mäklare på sitt systemstöd?

– Systemstödet är jätteviktigt för affären. Att kunna hantera en stor mängd kunder över en lång tid är avgörande för att lyckas som mäklare. Sedan är användarvänligheten viktig eftersom vi pratar om en målgrupp som inte är datorexperter, arbetar mobilt och har begränsat med tid.

Skriven av: Stefan Bjarkefur

Om Quedro

Quedro erbjuder kompletta CRM lösningar som passar fristående mäklarkontor såväl som större mäklarkedjor.

Quedros plattform vänder sig till bostadsmäklare, kommersiella mäklare och fastighetsbolag som säljer nyproducerade lägenheter.

Kontakta oss för mer information om våra tjänster.

Bruk markedets ledende CRM for eiendomsmeglerfirmaer

Finn nye leads enklere

Vi bruker AI for å skape smartere segmentering. Det hjelper deg med å finne leads i din kontaktdatabase.

Konverter flere leads til møter og salg

Med Quedro blir du mer treffsikker. Quedro hjelper deg med å finne nye leads i kontaktdatabasen din.

Skap langsiktige kundeforhold

Hold bedre kontakt med eksisterende kunder. Få fornøyde kunder som anbefaler deg til andre.

Integrer med eksisterende systemer for eiendomsmeglere

Vi har forberedt integrasjoner til alle ERP-systemer. Bruk Quedro sammen med blant annet Vitec og Mspecs.

Ikke betal for mer enn du trenger

Vi har pakker som passer for alle typer eiendomsmeglerfirmaer, og som sikrer at du ikke må betale for funksjoner du ikke trenger.

Ikke bind deg opp unødvendig

Unngå lange bindingstider og skjulte kostnader. Med Quedro betaler du per måned og per bruker, om du ønsker.

Scrolla till höger för att se mer
nn_NONorwegian
sv_SESwedish en_GBEnglish nn_NONorwegian
Share via
Copy link