Hållbar prestation nyckeln bakom framgången

För Anna Svanholm på Skandiamäklarna kom de stora framgångarna först efter perioder av utbrändhet och extrem stress. Läs hennes tips på hur man gör för att prestera hållbart.

Anna Svanholm driver ett av Sveriges och Skandiamäklarnas mest framgångsrika mäklarkontor på Tyresö utanför Stockholm. Vägen dit har varit kantad av upp- och nedgångar.

– Jag arbetade som försäljningschef på Axfood men var väldigt intresserad av byggnader, design och inredning och kom på att jag ville kombinera detta med försäljning. Jag började utbilda mig till mäklare när jag hade fått min yngsta dotter och började arbeta i yrket år 2005. 

Anna Svanholm kom ganska snart in i prestationshets och en väldigt stressig vardag med dagar fulla av jobb vilket säkert många fastighetsmäklare känner igen sig i. 

– Jag gick in i väggen med buller och bång år 2008 efter perioder av alldeles för hög arbetsbelastning och stress. Jag gjorde många misstag och arbetade alltid och var tillgänglig 24 timmar om dygnet. Det gick till slut inte längre.

Vad gjorde du för att komma tillbaka?
– Jag började med att formulera för mig själv hur jag ville arbeta för att orka med och för att jobbet ska kännas kul. Jag hade en bok med mig där jag skrev ned tankar vilket jag tror är ett ganska bra sätt att processa saker för sig själv. 

I dagsläget har Anna Svanholms kontor elva medarbetare och är Skandiamäklarnas största kontor i Stockholmsområdet med dryga 40 procent av den lokala marknaden. Detta gör dem till ett av de mest framgångsrika kontoren hos SkandiaMäklarna i Sverige och det trots att de andra kontoren verkar på betydligt mycket större marknader som till exempel Linköping och Malmö. Som jämförelse har Tyresö 45 000 invånare.

Du verkar fokusera mycket på lagbygge. Hur bygger man ett starkt team?
– Till att börja med vill jag säga att det verkligen inte varit en rak resa för vår del. Jag har gjort många misstag och felrekryteringar på vägen. Idag arbetar jag med tydlighet och regler som i korthet handlar om hur vi beter oss mot varandra och våra kunder och att vi ställer krav på varandra att nå försäljningsmål. Sedan gör vi väldigt mycket tillsammans och trivs väldigt bra ihop. Ett konkret exempel på det är vår traditionella AWBA, After Work Before Advent. Då träffas vi för att äta och dricka gott samtidigt som vi julpyntar kontoret.

Skandiamäklarna har valt att byta systemstöd till Quedro och kommer att göra övergången tidigt under nästa år. Anna Svanholm ser fram emot att börja arbeta mer i Quedro. 

– Det absolut viktigaste utifrån ett mäklarperspektiv är att man har allt samlat i ett system. Mäklaryrket funkar inte på samma sätt som det gjorde för femton år sedan och allt det vi idag gör för att driva processerna framåt behöver vi ha tillgång till i ett användarvänligt system. 

Vilka är dina bästa tips till någon som vill lyckas som mäklare?
– Man måste vara beredd att investera åtminstone två år i början innan man kan börja skörda frukten av arbetet, så tålamod är viktigt. Sedan måste man ha ett sjuhelvetes hårt pannben och lära sig att hålla struktur på sitt arbete. 


…Och för att inte gå in i väggen?
– Ha alltid en ledig dag i veckan, exempelvis lördagar då du inte har någon kontakt med jobbet. Se till att varva hårdare fysisk träning med yoga och promenader som ger mer möjlighet till eftertanke och återhämtning. Läs en bok då och då som inte på något sätt har något med jobbet att göra. Det gäller att kunna koppla bort arbetet ibland för att det ska funka och vara hållbart i längden.

Skriven av: Stefan Bjarkefur

Om Quedro

Quedro erbjuder kompletta CRM lösningar som passar fristående mäklarkontor såväl som större mäklarkedjor.

Quedros plattform vänder sig till bostadsmäklare, kommersiella mäklare och fastighetsbolag som säljer nyproducerade lägenheter.

Kontakta oss för mer information om våra tjänster.

Bruk markedets ledende CRM for eiendomsmeglerfirmaer

Finn nye leads enklere

Vi bruker AI for å skape smartere segmentering. Det hjelper deg med å finne leads i din kontaktdatabase.

Konverter flere leads til møter og salg

Med Quedro blir du mer treffsikker. Quedro hjelper deg med å finne nye leads i kontaktdatabasen din.

Skap langsiktige kundeforhold

Hold bedre kontakt med eksisterende kunder. Få fornøyde kunder som anbefaler deg til andre.

Integrer med eksisterende systemer for eiendomsmeglere

Vi har forberedt integrasjoner til alle ERP-systemer. Bruk Quedro sammen med blant annet Vitec og Mspecs.

Ikke betal for mer enn du trenger

Vi har pakker som passer for alle typer eiendomsmeglerfirmaer, og som sikrer at du ikke må betale for funksjoner du ikke trenger.

Ikke bind deg opp unødvendig

Unngå lange bindingstider og skjulte kostnader. Med Quedro betaler du per måned og per bruker, om du ønsker.

Scrolla till höger för att se mer
nn_NONorwegian
sv_SESwedish en_GBEnglish nn_NONorwegian
Share via
Copy link