Tips from top real estate agents on how to succeed

Jakob Jakobsson at Widerlöv Stockholm has won untold numbers of awards and broken more sales records than most people in the business. We asked him to tell us how to become a top-performing broker.

Det finns tre faktorer som jag brukar lyfta fram. För det första måste man ha talang för yrket och ha en säljande personlighet. För det andra måste man vara beredd att arbeta väldigt hårt och för det tredje måste man ha en förstående familj som förstår att mäklarlivet inte innebär en nio-till-fem tillvaro.

Bland många andra utmärkelser har Jakob Jakobsson varit den mest rekommenderade mäklaren i Stockholm två år i rad enligt tjänsten Hittamäklare. Om man vill nå toppen finns det inget utrymme för kompromisser, enligt Jakob Jakobsson.

Fungerar inte alla delar i livet kommer du inte att nå toppen. Om du inte arbetar hårt kommer någon annan med samma talang att göra det, om du inte har en förstående familj så kommer du inte att få ihop relationen och livet. Allt måste stämma – och det är svårare än vad man tror. 

Det finns även en annan avgörande faktor bakom Jakob Jakobssons framgångar. 

Jag är väldigt noggrann av mig och deltar alltid i alla steg i processen. Till exempel är jag  alltid med på fotograferingen för att säkerställa att vi får en bra huvudbild och jag skriver alla texter själv. 

Vad är det som avgör om en försäljning blir lyckad?

Det är aldrig en sak som skapar framgång utan det är 20 olika saker som ska inträffa vid rätt tillfälle och det är mitt arbete att se till att allt det händer. Det gäller att vara pedantisk i hela processen. 

Vad är det som driver dig att fortsätta prestera?

– Det är glädje att hjälpa människor att göra lyckade bostadsaffärer, oavsett om det är en köpare eller säljare, detta handlar om några av de största besluten i människors liv och det är en stor glädje att få vara en del i den processen. Sedan tycker jag att tävlingsmomenten i processen är väldigt roliga, jag är en tävlingsmänniska i grunden. 

Jakob Jakobsson har över tio år i yrket. Karriären började på Karlsson och Uddare 2009

där han hade bäst försäljningsresultat nio år i rad. Sedan två år tillbaka arbetar han på växande Widerlövs Stockholmskontor där han även agerar Teamleader för firmans yngre talanger.

Vilka är dina tre tips till en nybliven mäklare?

–Till att börja med ska man välja arbetsgivare med omsorg. Du ska välja en arbetsgivare som passar dina ambitioner och målsättningar och som skapar de förutsättningar som du behöver. Sedan ska man inte slarva sig igenom processerna utan ta för vana att arbeta noggrant och hårt med alla processer. Det viktigaste för att lyckas är att man har roligt på jobbet och trivs varje dag.

Skriven av: Stefan Bjarkefur

About Quedro

Quedro erbjuder kompletta CRM lösningar som passar fristående mäklarkontor såväl som större mäklarkedjor.

Quedros plattform vänder sig till bostadsmäklare, kommersiella mäklare och fastighetsbolag som säljer nyproducerade lägenheter.

Kontakta oss för mer information om våra tjänster.

Use the market's leading CRM for real estate agencies

Make finding leads easier

We use AI to create smarter segmentation. This helps you find new leads in your contact database.

Turn more leads into meetings and sales

Quedro boosts your accuracy. Quedro helps you find new leads in your contact database.

Create long-term client relationships

Stay in better contact with existing clients. Create happier clients who market you to others.

Integrate with existing real estate agent systems

We have prepared integration to all ERP systems. Use Quedro together with Vitec and Mspecs.

Don't pay more than you need to

We have packages that suit all agencies and ensure you don't pay for features you don't need.

Don't commit unnecessarily

Avoid long binding commitments and hidden costs. With Quedro you pay per month and user if you want.

Scrolla till höger för att se mer
en_GBEnglish
sv_SESwedish nn_NONorwegian en_GBEnglish
Share via
Copy link