"Quedro is the best supplier of real estate agency systems"

Fredrik Helmstrand is the acting chairman of the board and majority owner of SkandiaMäklarna. We asked him how SkandiaMäklarna has become one of Sweden's leading chains of real estate agents.

– Vi ser kunderna som livstidskunder, inte som kunder under en försäljning, säger Fredrik Helmstrand. Få människor har så pass bra kunskap om boende i sitt lokala område som våra mäklare. Vår ambition är att människor ska ta del av den kunskapen och rådgivningen löpande, inte bara när man ska flytta. 

Enligt Fredrik Helmstrand börjar människors bostadsresa ofta med ett köp, mer sällan med en försäljning.

– Människor vill flytta till någonting, inte från någonting. Därför är det viktigt att fånga kunders intresse redan i köpfasen och erbjuda kvalitetsinformation och rådgivning redan när de börjar leta efter sitt nästa drömboende, och det gör många hela livet igenom. 

SkandiaMäklarna har mer än dubblat antalet medarbetare sedan 2006  och är idag över 500 anställda. Men enligt Fredrik Helmstrand är inte storleken det viktigaste. 

– Ambitionen är inte att bli störst förutom på de orter där vi väljer att etablera oss vilket är några av de större orterna i Sverige. Vi vill däremot alltid vara bäst på det vi gör. Det är mycket viktigare att vara bäst och ha högst förtroende än att ha flest kontor.

För att skapa långsiktiga, värdefulla relationer med kunder behövs mer och mer avancerade systemstöd. Skandiamäklarna valde att byta ut sin gamla leverantör mot Quedro under våren 2020.

– Det gjorde vi eftersom Quedro är den bästa leverantören på marknaden. Man behöver mycket mer och bättre systemstöd idag än vad man gjorde för tio år sedan när kunderna ringde in till kontoren och bad att få bli kunder. 

Idag handlar mäklaryrket alltmer om digital kommunikation, enligt Fredrik Helmstrand.

– Det handlar om att vara bra på digitala kanaler och digital kommunikation. En duktig mäklare idag är skicklig på att hantera sociala medier och att kommunicera med målgruppen i de kanaler där de finns. Du måste arbeta mycket mer proaktivt och mycket mer utgående. 

I det sammanhanget är ett sammanhållet kundvårdsarbete och systemstöd avgörande, enligt Fredrik Helmstrand.

– Systemen ska stödja det kundvårdsarbete och det kundvårdsprogram som skapar den relation vi behöver för att bli framgångsrika. Tidigare har vi varit fast i system som inte kan leverera denna funktionalitet. Med Quedro har vi möjlighet att arbeta långsiktigt i ett system kring hela livscykeln, det är avgörande för oss.

Komplexiteten kring en kundlivcykel ökar i takt med att fler digitala möjligheter tillkommer. 

– Att hålla ihop det hela kräver mer och mer avancerad funktionalitet. Det blir även viktigare att man arbetar i ett system och sköter allt från objekt, leads och spekulanter på ett ställe.    

Är du orolig över att plattformar och digitala företag kommer att ta över allt större delar av mäklaryrket?

– Nej, det tror jag inte kommer att hända på mycket lång tid. Detta handlar om så stora affärer och beslut och då vill man som kund ha rådgivare. Däremot har vi haft en utveckling där marknadsplatserna har dominerat och agerat som monopolister på ett sätt som inte varit bra för branschen. Därför startade vi tillsammans med de andra större mäklarkontoren en oberoende marknadsplats som inte ska fungera som en monopolist.

Skriven av: Stefan Bjarkefur

About Quedro

Quedro erbjuder kompletta CRM lösningar som passar fristående mäklarkontor såväl som större mäklarkedjor.

Quedros plattform vänder sig till bostadsmäklare, kommersiella mäklare och fastighetsbolag som säljer nyproducerade lägenheter.

Kontakta oss för mer information om våra tjänster.

Use the market's leading CRM for real estate agencies

Make finding leads easier

We use AI to create smarter segmentation. This helps you find new leads in your contact database.

Turn more leads into meetings and sales

Quedro boosts your accuracy. Quedro helps you find new leads in your contact database.

Create long-term client relationships

Stay in better contact with existing clients. Create happier clients who market you to others.

Integrate with existing real estate agent systems

We have prepared integration to all ERP systems. Use Quedro together with Vitec and Mspecs.

Don't pay more than you need to

We have packages that suit all agencies and ensure you don't pay for features you don't need.

Don't commit unnecessarily

Avoid long binding commitments and hidden costs. With Quedro you pay per month and user if you want.

Scrolla till höger för att se mer
en_GBEnglish
sv_SESwedish nn_NONorwegian en_GBEnglish
Share via
Copy link