"The role of the real estate agent will be changing"

MOHV started 10 years ago in Malmö and today is growing quickly. The key is to challenge the norms in terms of the traditional real estate agency says Jonas Petersson, CEO of MOHV.

– Vi försöker utmana branschen och oss själva med nytänkande och kreativ kommunikation hela tiden, säger Jonas Petersson. Sedan har vi tagit fram en ny typ av partnerskaps- och franchiseerbjudande som attraherar duktiga mäklare som vill ta nästa steg men saknar erfarenhet av att driva företag. 

MOHV försöker etablera långsiktiga relationer till kunderna genom att se bortom själva försäljningen eller köpet. 

– Vi vill skapa en plats där man kan få tips, råd och inspiration för sitt boende, inte bara inför en försäljning. I vår kommunikation riktar vi oss till en bredare målgrupp med tanken om att alla kommer att flytta någon gång.

MOHV har under de senaste åren fokuserat på att transformera verksamheten med fokus på att ta bort alla hinder för skalbarhet. Sedan något år växer man i snabb takt igen.

– Vi insåg att vi skulle behöva göra om en hel del saker internt för att inte drabbas av växtvärk. De senaste åren har vi prioriterat att göra det vilket har blivit lite av en omstart för oss.  Nu är planen att skala upp. Idag är vi 24 kontor och över 100 medarbetare i företaget över hela landet. Visionen är att vi ska ha över 100 kontor i Sverige.

Digitaliseringen förändrar många branscher just nu. Jonas Petersson välkomnar förändringen men tycker sig ha sett ganska lite av den än så länge. 

– Till att börja med är jag ganska övertygad om att branschen kommer att förändras än om det går trögare än vad vi trodde för 10 år sedan. Då pratade man mycket mer om digitaliseringens effekter för mäklaryrket än vad man gör idag. I Sverige har vi en bostadspolitik som gör att bostadsaffären är otroligt viktig för personens privatekonomi vilket gör att många drar sig för att testa nya lösningar. 

Hur tror du att mäklarens roll kommer att förändras?

– Det kommer att komma fler inslag av hybridmäkleri och plattformsmäkleri framöver, men just nu ser jag inga jättestora hot från den digitala sidan. Det är många som har försökt men kunderna har inte varit mogna för det ännu. 

Vilka krav ställer man som mäklare på sitt systemstöd?

– Systemstödet är jätteviktigt för affären. Att kunna hantera en stor mängd kunder över en lång tid är avgörande för att lyckas som mäklare. Sedan är användarvänligheten viktig eftersom vi pratar om en målgrupp som inte är datorexperter, arbetar mobilt och har begränsat med tid.

Skriven av: Stefan Bjarkefur

About Quedro

Quedro erbjuder kompletta CRM lösningar som passar fristående mäklarkontor såväl som större mäklarkedjor.

Quedros plattform vänder sig till bostadsmäklare, kommersiella mäklare och fastighetsbolag som säljer nyproducerade lägenheter.

Kontakta oss för mer information om våra tjänster.

Use the market's leading CRM for real estate agencies

Make finding leads easier

We use AI to create smarter segmentation. This helps you find new leads in your contact database.

Turn more leads into meetings and sales

Quedro boosts your accuracy. Quedro helps you find new leads in your contact database.

Create long-term client relationships

Stay in better contact with existing clients. Create happier clients who market you to others.

Integrate with existing real estate agent systems

We have prepared integration to all ERP systems. Use Quedro together with Vitec and Mspecs.

Don't pay more than you need to

We have packages that suit all agencies and ensure you don't pay for features you don't need.

Don't commit unnecessarily

Avoid long binding commitments and hidden costs. With Quedro you pay per month and user if you want.

Scrolla till höger för att se mer
en_GBEnglish
sv_SESwedish nn_NONorwegian en_GBEnglish
Share via
Copy link